Home Uit het webarchief Kadastrale Atlas 1832 Noord-Beveland
Afdrukken E-mail

Kadastrale Atlas 1832 Noord-Beveland

 

De Kadastrale Atlas van Zeeland 1832, Noord-Beveland is uitgereikt op 3 juni jl. door de voorzitter van de stichting, Gerard de Fouw, aan loco-burgemeester Piet de Putter.

 

Dit is het vijftiende deel in de serie Kadastrale Atlas van Zeeland 1832. Dit betreft het eiland Noord-Beveland met de voormalige kadastrale gemeenten Colijnsplaat, Kats, Kortgene en Wissenkerke. Een uitgave van de Stichting Colijnsplaat foto- en documentatiearchief.

 

 De Kadastrale Atlas Noord-Beveland begint met een inleiding over kadastrale bronnen en onderzoek en de geschiedenis van het kadaster. Daarna volgt een beschrijving van de gemeenten Colijnsplaat, Kats, Kortgene en Wissenkerke, waaronder ook de dorpen Geersdijk en Kamperland vallen.Tot slot volgt een perceelsgewijze opsomming van alle gekadastreerde percelen en een alfabetische index van alle eigenaren die in de vier gemeenten in 1832 eigendom of andere zakelijke rechten op onroerend goed bezaten. De atlas bevat verder kadastrale kaarten en vele prenten en foto’s.

kadastraleatlas

De presentatie van de gegevens en de verzorgde uitvoering maken de atlas in de eerste plaats tot een informatief  'kijk- en bladerboek'. Daarnaast kunt u de atlas voor allerlei onderzoek gebruiken. Hierbij valt o.a. te denken aan: onderzoek naar de geschiedenis van een plaats of streek, eigenaren, familieonderzoek, bestudering van de perceelsgrootte en de bezitsverhoudingen. Naast de kadastrale gegevens zijn op de 68 kaarten, in folioformaat, alle percelen ingetekend. Alle gronden, huizen, erven en waterlopen hebben een eigen perceelsnummer.

 

Waar te koop.


Allen in Goes bij:

Boekhandel De Koperen Tuin, Keizersdijk 16, Goes.

De atlas kost € 32,50 :

 

Nieuws

De Kadastrale Atlas van Zeeland 1832, Noord-Beveland is uitgereikt op 3 juni jl. door de voorzitter van de stichting, Gerard de Fouw, aan loco-burgemeester Piet de Putter.

Wat wij niet hadden kunnen vermoeden is gebeurd, van de oplage van 250 stuks zijn er maar enkele meer te koop in de boekhandel.

Het is nu zeker dat er geen herdruk meer van komt. Dus wilt u nog een exemplaar, haast u dan.

 

  Laatste nieuws van 16 december 2010

 

De Kadastrale atlas 1832 Noord-Beveland is niet meer te bestellen of te leveren via de stichting.

Nog alleen nog verkrijgbaar bij:

Boekhandel "de Koperentuin" , Keizersdijk 16, Goes. Telf. 0113-231072.

Haast u want op = op

 

 

 

 

 

 

.